Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Prof. Dr. Alper Şener: Havuz ve Akarsularda Enfeksiyon Riskine Dikkat!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden (İKÇÜ) Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte havuz kullanımında artış yaşandığını belirterek, havuzlarda ve akarsu yataklarında serinlemeye çalışanların enfeksiyon riskine dikkat çekti. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girip beyne ulaşabiliyor” uyarısında bulundu.

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte havuz kullanımının da arttığına dikkat çeken İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocuk havuzlarının temizlik periyodunun yetişkin havuzları kadar sık ve yoğun olmadığını vurguladı. Özellikle çocuk havuzlarında viral enfeksiyonlara yakalanma riskine değinen Prof. Dr. Şener, “Viral enfeksiyonları daha sık, bakteriyel enfeksiyonları daha nadir görüyoruz. Özellikle çocuklarda bu enfeksiyonlara dikkat etmek önemlidir” dedi.

“Suyun Kalitesi ve Bakteri Düzeyi Önemli!”

Havuzlar yanında akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu nedenle suyun kalitesi ve bakteri düzeyi çok önemlidir” açıklamasında bulundu.

“Deniz Suyu Havuzları Daha Güvenli”

Prof. Dr. Şener, denize girmenin havuza göre daha avantajlı olduğunu belirterek, deniz suyunun bakteri yükünün daha düşük olduğunu ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğunu aktardı. Havuzlarda deniz suyunun kullanılmasının da hijyenik açıdan daha güvenli olduğunu belirten Prof. Dr. Şener, “Suyun içine dalmayın. Havuzla ilgili olan bakteri, virüs ya da parazitler her halükarda ağız ve burun yoluyla girer. Göz mukozası ya da dış kulak yoluyla da vücuda alınabilir” uyarısında bulundu.

“Havuzlardan Uzak Durun”

Havuz suyunun kesinlikle yutulmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, havuzlardan enfeksiyon kapma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle kadınların toplu kullanım alanlarında virüslerin bulaşma riskine karşı endişe duyabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, düzgün hijyenin enfeksiyon riskini azalttığını söyledi.

Prof. Dr. Alper Şener’in uyarıları dikkate alınarak, havuz ve akarsu yataklarında serinlemeye çalışırken enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Related Posts

Kan basıncını düzenliyor, yaşam kalitesini artırıyor: Tansiyonu dengeleyen 10 mucizevi besin

Doğru beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla tansiyonunuzu dengede tutabilir, uzun vadede kalp ve damar sağlığınızı koruyabilirsiniz. Peki, hangi gıdalar kan basıncını düzenlemeye yardımcı oluyor? İşte, tansiyonu dengeleyen 10 mucizevi besin…

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike