İmamoğlu’na yönelik ‘siyasi operasyon’ ekonomide işleri iyice zora soktu: Fabrikalar sarı siteye düştü

Sanayi Sektöründe Satışa Çıkarılan Fabrikaların Sayısı Artıyor

Sanayi sektöründe alarm zilleri çalıyor. Yüksek maliyetler ve dalgalı döviz kuru, üreticiyi çıkmaza sokarken fabrikaların satışa çıkarılması hız kazanıyor.

Yüksek enflasyon, kurdaki oynaklık, iç pazardaki durgunluk ve ihracat siparişlerindeki düşüşle birlikte krediye erişimdeki sıkıntılar nedeniyle sanayi durma noktasına geldi. Bu koşulların yarattığı baskı, konkordato başvurularını artırırken sanayi sitelerinde de kiralık-satılık ilanları çoğalmaya başladı.

Sanayiciler, “Üretim durursa ekonomi de durur” diyerek ortak bir çağrı yapıyorlar.

Devletin acil destek ve düzenleme yapmaması halinde önümüzdeki aylarda birçok fabrikanın kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceği iş dünyası tarafından vurgulanıyor.

Satılık Fabrikalar Artıyor

İstanbul’da ikinci el satışta olan fabrika sayısı 257’ye ulaştı. Mayıs ayının ilk 10 gününde eklenen 24 fabrika ile birlikte sanayi sektöründe satışa çıkarılan fabrikaların sayısı artmaya devam ediyor.

Bazı fabrikalar organize sanayi bölgelerinde yer alırken bazıları müstakil arsalar üzerinde veya yerleşim alanları içinde bulunuyor.

Konkordato Talepleri İkiye Katlandı

Ekonomik baskı, reel sektörde iflas sinyallerini artırıyor. Nisan ayında sadece 444 şirket konkor doto talebinde bulunurken bu rakamın 10’u iflas etti. Geçen yılın aynı dönemine göre konkordato taleplerinin sayısında büyük bir artış yaşandığı görülüyor.

Gayrimenkul Nakde Çevriliyor

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, finansmana erişimdeki zorluklara dikkat çekerek, faizlerin yüksek olduğunu ve iş dünyasını yatırımlarını nakde çevirmeye zorladığını ifade ediyor.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise sanayicilerin maliyetlerin artması, ihracat fiyatlarına yansıtamama ve kur baskısı ile karşı karşıya olduğunu belirterek yeni yatırımların şu ortamda mümkün olmadığını dile getiriyor.

Related Posts

n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçen hafta satış haberi açıklanırken, satışın Rekabet Kurumu tarafından onaylanması bekleniyor.2023’te Getir’in satın aldığı n11 kısa süre …

TCBM açıkladı: Cari açık arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından yayımlanan, 2025 yılı Mart ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre cari açık martta 4 milyar 87 milyon dolarla piyasa beklentisinin üzerinde açık verdi. AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti …

Mehmet Şimşek Londra yolcusu

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Bakan Şimşek, 13-15 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunacak.

Yeşil dönüşümün kalbi Birgi’de atıyor

Enerjisa Enerji ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) öncülüğünde başlayan ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle güçlenen SENTRUM Projesi’nin Uygulama Merkezi açılışı İzmir’in tarihi Birgi köyünde yapıldı.

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …