Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Türkiye’nin Nabzı Anketine Göre: İmamoğlu’nun Tutuklanması Ekonomiye Zarar Verdi

Metropoll Araştırma’nın Nisan 2025 tarihli “Türkiye’nin Nabzı” anketine göre, kamuoyunun büyük bölümü, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınması sonucu ekonomiye en büyük zararın bu olaydan kaynaklandığını düşünüyor.

Araştırma Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi kapsayan 28 ilde, 18 yaş üstü 2.122 kişiyle gerçekleştirildi. Veriler, Bilgisayar Destekli Telefonla Anket (CATI) yöntemiyle toplandı ve hata payı ±2,14 puan olarak açıklandı.

Ankete katılanların %52,4’ü İmamoğlu’nun tutuklanmasının, %28,9’u ise gösteri, protesto ve boykotların ekonomiye daha çok zarar verdiğini düşünüyor. Ancak katılımcıların %18,7’si fikir belirtmedi veya soruya cevap vermedi.

Ankette farklı siyasi görüşlere sahip seçmenler arasında ekonomi algısında belirgin farklılıklar olduğu ortaya çıktı. Muhalefet seçmenleri genellikle İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomiye büyük zarar verdiğine inanırken, iktidar destekçileri genellikle gösteri ve boykotların daha zararlı olduğunu düşünüyor.

Ankette ayrıca 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımlar da incelendi:

AKP seçmeninin %27,8’i İmamoğlu’nun tutuklanmasının daha zararlı olduğunu düşünürken, %50,1’i protesto ve boykotların etkili olduğunu düşünüyor. CHP seçmeninin %78,7’si, İYİ Parti seçmeninin %67,4’ü ve DEM Parti seçmeninin %79,5’i İmamoğlu’nun tutuklanmasını daha zararlı buluyor. MHP seçmeninin %37,5’i ise İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini düşünürken, %51’i daha çok protesto ve boykotları sorumlu tutuyor.

Related Posts

SPK, sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasında değişikliğe gitti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

Beton kartellerine rekor ceza

Rekabet Kurulu, Keşan’da hazır beton sektöründe faaliyet gösteren üç şirkete, birlikte fiyat belirleyip müşteri paylaştıkları gerekçesiyle 10,2 milyon lira idari para cezası kesti. Şirketler uzlaşma yoluna giderek cezayı yüzde 25 indirimle kabul etti.

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir