n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Abu Dabi Merkezli DMSF, n11’in Yeni Sahibi Oldu

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in artık yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçtiğimiz hafta satış haberinin duyurulmasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. 2023 yılında Getir’in satın aldığı n11 kısa bir süre sonra Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti. Ancak platform, şimdi yeniden el değiştirerek DMSF’e geçti.

DMSF Hakkında bilinenler ve Patronu Kim?

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in araştırmasına göre Abu Dabi merkezli gizemli şirket DMSF üzerine detaylı bir yazı hazırlandı. Ülker, ülkemizin dijital platform devleri olan Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerin yabancı sermaye tarafından satın alındığına işaret ederek, “Şimdi ise n11’in Körfez sermayesi tarafından alındığı duyuruldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF’nin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Hatta Resmi başvurularda bile Abu Dabi merkezli DMSF adıyla yer alıyor.” diyen Ülker’e göre, şirket hakkında neredeyse hiçbir detay bulunmamakta. Ülker’in araştırmasına göre, şirketin internet sitesinde sadece CEO olarak bahsedilen ‘Simon Schmid’ ismi yer almaktadır. Ülker, Schmid & Partners Management Services Ltd adlı bir şirkete ulaşarak, Simon Schmid’in İsviçreli finans devi Credit Suisse’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de kurulumunu yapan kişi olan finans uzmanının oğlu olduğunu öğrendi. Şirketin faaliyet alanları arasında Yatırım Danışmanlığı, Varlık Yönetimi, Aracılık ve Ortak Girişim organizasyonu bulunmaktadır.

Schmid Ailesi ve DMSF

n11’i satın alan DMSF’nin CEO’su olarak belirtilen Simon Schmid’in Schmid & Partners Management Services şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Yöneticisi olduğunu paylaşan Ülker’e göre, Schmid ailesi şirketin yönetiminde de yer almaktadır. Bununla birlikte, DMSF’nin tam olarak kimlere ait olduğu belirsizliğini korumaktadır. Şirketin faaliyet alanlarının belli olmasına rağmen, yaptığı yatırımlar hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ülker’e göre, DMSF ve Schmid & Partners Management Services gibi şirketlerin, fon toplama ve girişim kurma amaçlarıyla kurulduğu öne sürülmektedir, dolayısıyla n11’in arkasında kimin olduğu belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

ABD’de hanehalkı borcu 18,2 trilyon doları aştı

ABD’de hanehalkı borcu 2025’in ilk çeyreğinde 167 milyar dolar artarak 18,2 trilyon dolara ulaştı. Fed New York Şubesi’nin raporuna göre borçlanmanın büyük kısmı konut kredilerinden kaynaklanırken, kredi kartı ve otomobil borçlarında düşüş görüldü.

TCBM açıkladı: Cari açık arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından yayımlanan, 2025 yılı Mart ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre cari açık martta 4 milyar 87 milyon dolarla piyasa beklentisinin üzerinde açık verdi. AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti …

Mehmet Şimşek Londra yolcusu

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Bakan Şimşek, 13-15 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunacak.

İmamoğlu’na yönelik ‘siyasi operasyon’ ekonomide işleri iyice zora soktu: Fabrikalar sarı siteye düştü

Sanayicinin belini büken maliyetler ve dalgalı döviz kuru fabrikaların satışını hızlandırdı. Mayıs ayının ilk 10 gününde 24 fabrika emlak ofisleri tarafından satışa çıkarıldı.

Yeşil dönüşümün kalbi Birgi’de atıyor

Enerjisa Enerji ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) öncülüğünde başlayan ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle güçlenen SENTRUM Projesi’nin Uygulama Merkezi açılışı İzmir’in tarihi Birgi köyünde yapıldı.

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …