n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Abu Dabi Merkezli DMSF, n11’in Yeni Sahibi Oldu

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in artık yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçtiğimiz hafta satış haberinin duyurulmasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. 2023 yılında Getir’in satın aldığı n11 kısa bir süre sonra Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti. Ancak platform, şimdi yeniden el değiştirerek DMSF’e geçti.

DMSF Hakkında bilinenler ve Patronu Kim?

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in araştırmasına göre Abu Dabi merkezli gizemli şirket DMSF üzerine detaylı bir yazı hazırlandı. Ülker, ülkemizin dijital platform devleri olan Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerin yabancı sermaye tarafından satın alındığına işaret ederek, “Şimdi ise n11’in Körfez sermayesi tarafından alındığı duyuruldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF’nin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Hatta Resmi başvurularda bile Abu Dabi merkezli DMSF adıyla yer alıyor.” diyen Ülker’e göre, şirket hakkında neredeyse hiçbir detay bulunmamakta. Ülker’in araştırmasına göre, şirketin internet sitesinde sadece CEO olarak bahsedilen ‘Simon Schmid’ ismi yer almaktadır. Ülker, Schmid & Partners Management Services Ltd adlı bir şirkete ulaşarak, Simon Schmid’in İsviçreli finans devi Credit Suisse’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de kurulumunu yapan kişi olan finans uzmanının oğlu olduğunu öğrendi. Şirketin faaliyet alanları arasında Yatırım Danışmanlığı, Varlık Yönetimi, Aracılık ve Ortak Girişim organizasyonu bulunmaktadır.

Schmid Ailesi ve DMSF

n11’i satın alan DMSF’nin CEO’su olarak belirtilen Simon Schmid’in Schmid & Partners Management Services şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Yöneticisi olduğunu paylaşan Ülker’e göre, Schmid ailesi şirketin yönetiminde de yer almaktadır. Bununla birlikte, DMSF’nin tam olarak kimlere ait olduğu belirsizliğini korumaktadır. Şirketin faaliyet alanlarının belli olmasına rağmen, yaptığı yatırımlar hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ülker’e göre, DMSF ve Schmid & Partners Management Services gibi şirketlerin, fon toplama ve girişim kurma amaçlarıyla kurulduğu öne sürülmektedir, dolayısıyla n11’in arkasında kimin olduğu belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Küresel enerji geçişi için 21,4 trilyon dolar yatırım gerekli

Küresel enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara yönelik yatırımlar artarken, altyapı ve piyasa yapılarındaki yetersizlikler nedeniyle sadece elektrik iletim altyapısına 2050’ye kadar 21,4 trilyon dolarlık yatırım yapılması gerektiği hesaplanıyor.

Trump’tan Powell’a ‘görevden alma’ iması

ABD’de ikinci kez göreve gelen Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı hedef almayı sürdürüyor. Trump uzun süredir, faizleri indirmemekle suçladığı Powell’ı sert bir biçimde eleştirdi. Trump kendisine ait sosyal medya …

Doğu Karadeniz’in su ürünleri ihracatı 69,8 milyon doları aştı

Doğu Karadeniz’den ocak-mayıs döneminde 69 milyon 807 bin 105 dolarlık su ürünü ihracatı gerçekleştirildi.

Dünya devi markadan ‘yapay zeka’ hamlesi! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Teknoloji devi Microsoft, yapay zekâ odaklı büyüme stratejisini sürdürürken, insan kaynağını yeniden yapılandırma adımları atıyor. Şirketin özellikle satış bölümlerinde görev yapan binlerce çalışanı etkileyecek yeni bir işten çıkarma planı gündemde …

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken destek! Tam 22 milyon TL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk 6 ayında hayvancılık sektörüne verdiği desteklerle dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Birlik Yem A.Ş. koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında geçmiş …

Borsa güne nasıl başladı? Fed kararı bekleniyor! (18 Haziran 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kaybederek 9.339,59 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,94 puan ve yüzde 0,31 azalışla 9.310,65 puana geriledi …