Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tatil Sezonu Yaklaşırken Tüketici Hakları ve Önlemler

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin reklam ve tanıtım faaliyetleri artıyor. Ancak, kötü niyetli kişiler tarafından tercih edilen otel ve turizm tesislerinin fotoğrafları ve isimleri kopyalanarak tüketicileri mağdur etmek için kullanılıyor.

Sahte Rezervasyonlara Karşı Dikkatli Olun

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, sahte rezervasyonlardan kaçınmak için konaklanacak tesisin önceden araştırılması gerektiğini vurguluyor. Otel hakkındaki internet yorumlarına dikkat etmenin ve tatil öncesinde doğru kararlar almanın önemine işaret ediyor.

Ekonomik durumu göz önünde bulundurmanın da önemli olduğunu belirten Kılıç, otel fiyatları, ekstra hizmetlerin ücretleri ve bölge esnafının fiyat politikasının incelenmesinin vatandaşlar için gerekliliğine dikkat çekiyor.

Ulaşım imkanları, sağlık hizmetlerine yakınlık gibi detayların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Kılıç, tatilin planlı geçmesi için konaklama süresi ve gezilecek yerler hakkında plan yapmanın önemli olduğunu belirtiyor.

Ödeme Yapmadan Önce Sözleşme Yapın

Tatile karar verildiğinde, alınacak hizmetlere ilişkin detaylı bir sözleşme yapılmasını öneren Kılıç, ödemelerin belgelenerek yapılması gerektiğini kaydediyor. Sorun yaşanması durumunda tüketicilerin ilgili mercilere başvurması gerektiğini de hatırlatıyor.

Kılıç, tüketicilerin karşılaştıkları mağduriyeti gidermek için ayıplı hizmetleri kayıt altına almalarının önemine değiniyor ve şu önlemleri öneriyor: yapılan araştırmaları belgeleyin, önce otel yetkilisine sonra tur şirketine başvurun, eğer sorun çözülmezse tüketici hakem heyetine ya da Tüketici Bilgi Sistemi’ne başvurun.

Related Posts

SPK, sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasında değişikliğe gitti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

Beton kartellerine rekor ceza

Rekabet Kurulu, Keşan’da hazır beton sektöründe faaliyet gösteren üç şirkete, birlikte fiyat belirleyip müşteri paylaştıkları gerekçesiyle 10,2 milyon lira idari para cezası kesti. Şirketler uzlaşma yoluna giderek cezayı yüzde 25 indirimle kabul etti.

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir